Hoofddocente Tanja Isabelle Secrève

In  1987 ben ik begonnen met de opleiding sportmassage. Om mijn kennis verder te verdiepen heb ik diverse opleidingen op massagegebied gevolgd waaronder Shiatsu-massage. Vanaf 1990 werkte ik in mijn massagepraktijk vooral voor zwangere vrouwen en volgde ik de opleiding voor zwangerschapsyoga. Vanaf 1993 heb ik mijn praktijk uitgebreid met cursussen zwangerschapsyoga en babymassage. Ik had mijn passie gevonden.
Om mijn kennis te verdiepen omtrent zwangerschap en bevalling heb ik 5 jaar in de kraamzorg gewerkt.

Vanaf 2004 geef ik met heel veel plezier leiding aan de school voor zwangerschapsyoga. Ik vind het heerlijk om me in een onderwerp te verdiepen en mijn kennis door te geven. Van de kennis rondom de zwangerschap krijg ik nooit genoeg, dat blijft altijd een boeiend onderwerp.

In 2009 heb ik Pilates ontdekt. Pilates sluit helemaal aan bij mijn manier van bewegen, geconcentreerd, aandachtig maar niet te soft.
Sinds 2012 geef ik diverse Pilateslessen en ben ik Pilates steeds meer gaan vermengen in mijn zwangerschapslessen omdat ik merkte dat dat de ideale combinatie is. Ook na de bevalling is Pilates een hele goede methode om buik, bekkenboden en rugspieren op een verantwoorde manier te versterken.

In 2014 is mijn boek Mudra Zwangerschapsyoga verschenen. In dit boek heb ik al mijn kennis gebundeld. Het boek “Mudra Zwangerschapsyoga” is speciaal geschreven voor mensen die zwangere vrouwen en hun partners begeleiden, maar is ook heel geschikt voor zwangere vrouwen die zich met behulp van het boek willen voorbereiden op hun bevalling. Het staat boordevol oefeningen en informatie over de bevalling, het is geïllustreerd met prachtige foto’s die de praktijk weergeven.

Het boek is 204 pagina’s dik en er staan 15 zwangerschapsyogalessen uitgebreid in beschreven. Bij het boek ontvang je ook de CD met een stemoefening die in het boek staat beschreven. Het boek is te koop voor €39,- exclusief portokosten.
Het is mogelijk dit boek te bestellen zonder de opleiding te volgen, in dat geval stuur je een mailtje met je adresgegevens naar mudrapilates@gmail.com.

Mensendieck therapeute Marrigje Janse

Ik ben oefentherapeut Mensendieck met als specialisatie Bekkenoefentherapie.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij een revalidatie centrum ben ik in 1983 een praktijk gestart in Amsterdam, de “Oosterpark Praktijk”.
De laatste twintig jaar ben ik daar met veel plezier werkzaam als bekkenoefentherapeut.
Zowel individueel, gericht op vrouwen met bekkenklachten, verwezen door verloskundige of gynaecoloog, als in groepsverband gericht op bevalling of nazorg.

Verloskunde docente Roos Kossen

Beste aanstaande cursisten,

Ik ben Roos Kossen, 25 jaar en 3e jaar verloskunde student aan de Verloskunde Academie Amsterdam.

Ik zal jullie les gaan geven over de basis van de verloskunde.

Dit zal gaan van hoe het verloskundig systeem werkt, tot aan wat er elk trimester en na de bevalling gebeurt met zowel moeder als kind. Ik hoop jullie hier mee een completer beeld te geven van wat de zwangeren in jullie groepen doormaken zodat jullie ze optimaal kunnen ondersteunen in hun proces.

Ik kijk heel erg uit naar de lessen, ik hoop jullie ook!

Riet Marie van Rooij

Vrouwenwijsheid, vertrouwen, verbinding. Dat zijn de thema’s die ik meebreng, als gastdocente van de opleiding.
De meesten kennen mijn naam van mijn boek Zwanger met hart en ziel,* een spirituele benadering van wat tegelijkertijd zo oeraards is en zo hoogst spiritueel: zwanger worden en een kind krijgen.
Mijn bijdrage zal zijn: waar kom jij zelf vandaan? Wat breng jij mee aan thema’s rond zwangerschappen geboorte, rond overgave aan leven en dood? Hoe maak je je kwaliteit van de pijnpunten op jouw pad? En welke natuurlijke gaven heb je bij je? Waar licht jouw hart van op, waar gaat je ziel van dansen?
Contact met het wezen van het ongeboren kind loopt als een rode draad door mijn lessen heen. Hoe leer je aanstaande ouders samenwerken met hun kind, zich over te geven aan Dat Wat Is, te vertrouwen op de wijsheid van lichaam, hart en ziel?
*Zwanger met hart en ziel is uitverkocht, maar er zijn duizenden exemplaren van in omloop. Je vindt vast nog wel een gebruikt exemplaar (let op, die van uitgeverij Altamira). Via mijn websitehttps://www.rietvanrooij.nl kun je een digitale versie van het complete boek bestellen, plus de bijbehorende audio met visualisaties en oefeningen.