Tanja Isabelle Secrève

In  1987 ben ik begonnen met de opleiding sportmassage. Om mijn kennis verder te verdiepen heb ik diverse opleidingen op massagegebied gevolgd waaronder Shiatsu-massage. Vanaf 1990 werkte ik in mijn massagepraktijk vooral voor (zwangere) vrouwen en volgde ik de opleiding voor zwangerschapsyoga. Vanaf 1993 heb ik mijn praktijk uitgebreid met cursussen zwangerschapsyoga en babymassage. Ik had mijn passie gevonden.
Om mijn kennis te verdiepen omtrent zwangerschap en bevalling heb ik 5 jaar in de kraamzorg gewerkt.

Vanaf 2004 gaf ik met heel veel plezier leiding aan de school voor zwangerschapsyoga. Ik vind het heerlijk om me in een onderwerp te verdiepen en mijn kennis door te geven. Van de kennis rondom de zwangerschap krijg ik nooit genoeg, dat blijft altijd een boeiend onderwerp.
In 2021 heb ik besloten te stoppen met deze opleiding.

In 2009 heb ik Pilates ontdekt. Pilates sluit helemaal aan bij mijn manier van bewegen, geconcentreerd, aandachtig maar niet te soft.
Sinds 2012 geef ik diverse Pilateslessen en ben ik Pilates steeds meer gaan vermengen in mijn zwangerschapslessen omdat ik merkte dat dat de ideale combinatie is. Ook na de bevalling is Pilates een hele goede methode om buik, bekkenboden en rugspieren op een verantwoorde manier te versterken.

In 2014 is mijn boek Mudra Zwangerschapsyoga verschenen. In dit boek heb ik al mijn kennis gebundeld. Het boek “Mudra Zwangerschapsyoga” is speciaal geschreven voor mensen die zwangere vrouwen en hun partners begeleiden, maar is ook heel geschikt voor zwangere vrouwen die zich met behulp van het boek willen voorbereiden op hun bevalling. Het staat boordevol oefeningen en informatie over de bevalling, het is geïllustreerd met prachtige foto’s die de praktijk weergeven.

Het boek is 204 pagina’s dik en er staan 15 zwangerschapsyogalessen uitgebreid in beschreven. Bij het boek ontvang je ook de CD met een stemoefening die in het boek staat beschreven. Het boek is te koop voor €39,- exclusief portokosten.
Wil je dit boek bestellen? Stuur dan een mailtje een mailtje met je adresgegevens naar mudrapilates@gmail.com.

In 2019/2020 heb ik mijn kennis uitgebreid door de opleiding vallei-coaching te volgen. Daar ga ik mee verder, vrouwen begeleiden op het gebied van seksualiteit. Kijk voor meer informatie op www.vallei.online